top of page

7. Waarden, communicatie, verandering & ontwikkeling

7.1

Persoonlijke waarden inventarisatie

Ieder mens beschikt over drijvende waarden, bewust of onbewust. Deze helder te krijgen geeft je inzicht in jouw authenticiteit. Waarden vormen een belangrijk ijkpunt in ons doen en laten en kunnen gebruikt worden als het kompas van ons leven. Maar ze kunnen ook in strijd komen met elkaar of elkaar versterken waardoor de effectiviteit van ons gedrag afneemt. Dat leren we met de waarden driehoek.

 

 

Workshop van 2 dagdelen

7.2

Team- of organisatie waarden inventarisatie

Gedrag binnen organisaties wordt bepaald aan de hand van bedrijfswaarden en normen. Zijn deze onbekend of niet benoemd dan ontbreekt het aan aanspreekmechanismen, vaak de oorzaak van deel misverstanden en miscommunicatie. In deze module gaan we op zoek naar die waarden en de normering die daarbij hoort

Workshop van 2 dagdelen

7.3

Communicatieniveaus

Het ontdekken en leren beheersen van de acht communicatieniveaus voorkomt veel ruis binnen je organisatie of je team. Voorkom langs elkaar heen praten en misverstanden.

Module van 1 dagdeel

7.4

Kunst van verbinden en verbinding

Een module over verbinding en hoe dat werkt binnen teams en organisaties. Onderzoek aan de hand van oefeningen op welke gebieden je verbinding aan gaat, op welke gebieden nog niet en hoe je dit kunt optimaliseren teneinde een maximale samenwerking te bevorderen.

Module van 1 dagdeel

7.5

Empowerment module

Hoe laat je jouw medewerkers floreren en hun talenten tot volle bloei komen? Hoe zorg je ervoor dat betekenisgeving van medewerkers door middel van empowerment werkzaam wordt. We gebruiken diverse oefeningen om de mate van empowerment te toetsen en te ontwikkelen.

 

Workshop van 2 dagdelen

7.6

Maak het genie in je wakker

Maak kennis met een werkboek met daarin een 20-tal oefeningen die je helpen je verborgen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. In deze workshop bespreken we het werkboek en hoe je individueel kunt toepassen.

 

Module van 1 dagdeel

7.7

Herken je ontwikkelingsremmers

Maak kennis met je remmers. Wat houdt je tegen iets te doen. Waar zit je angst of angsten en wat remt jouw ontwikkeling. Zijn deze leidend geweest in jouw vorming? Hoe word je een leider die met meer gemak keuzes kan en durft te maken?

Module van 1 dagdeel

7.8

De organische boom

De ontstaanswortels van ons gedrag zijn vaak genetisch en epigenetisch bepaald. Aan de hand van de organische boom krijgen we een beeld van het ontstaan van en manifestatie van ons gedrag.

 

Workshop van 2 dagdelen

bottom of page