top of page

BOEKEN

 

Hieronder tref je alle boeken aan van mij. Van psychologische trillers tot spirituele romans en

ook zijn zakelijke boeken over leiderschap. De boeken met een KOOP NU-knop met een * kun je ook via het contactformulier rechtstreeks bij mij bestellen.

P&O Passe.jpeg

Flip en Fliederiet
Een leuk en leerzaam kinderboek

2868725165-FlipenFliederietVLR.jpeg

ISBN : 9789463655897. Uitgeverij Elikser/428 pagina';s/ Prijs € 24,50

Verschijnt: 17 november 2023

Flip de kabouter woontin het verre buitenbos. Op een dag vindt hij een muisje in de tuin, Fliederiet, dat verdwaald is in de sneeuw. Al gauw worden ze vrienden en Flip helpt Fliederiet om te leren lezen. Zo kan hij en brief schrijven aan zijn familie. Hij gaat er zelfs op bezoek, op de rug van Gerry de gans.

Samen beleven ze allerlei avonturen.

Flip en Fliederiet is een voorleesboek voor kinderen tot 7 jaar. Daarna kunnen ze het zelf lezen. Het is ook een beetje een leerboek omdat Flip en Fliederiet samen praten over het milieu, het klimaar, onweer en het ontstaan ervan, maar ook over mafval en wat we daarmee kunnen doen.

Een kinderboek die op leuke wijze kinderen ook iets leert over de onderwerpen van deze tijd.

De tekeningen in het boek zijn van Esther Lems die de belevenissen van Flip en Fliederiet opm creatieve wijze in beeld brengt.

P&O Passe.jpeg

Vrouwenpact. Psychologische thriller
Een Caitlin avontuur

Vrouwen pact kopie 2.jpg

ISBN : 978 94 6365 440 1. Uitgeverij Elikser/428 pagina';s/ Prijs € 24,50

Verschijnt: 12 uni 2022

Als Steven Thurm, minister van Economische Zaken, van de ene d ag op de andere dag ontslag neemt en met de noorderzon vertrekt en er vijf moorden met hem in verband worden gebracht, d an wordt het hoofd van MI5, Lynn H oward ingeschakeld door de eer ste Minsiter.

Steven Thurm is zich niet bewust van het feit dat een criminele organisatie hem uitgekozen heeft als hun  toegang tot de overheid, zodat zij het land kunnen lamleggen en ontwrichten.

Lynn vertrouwt het niet omdat de Eerste Minister is getrouwd met Hoofdcommissaris van Scotland Yard, die betrokken lijkt. Lynn vraagt Caitlin Dern de moorden te onderzoeken en Steven Thurm op te sporen.

Caitlin duikt met haar team is een uiterst complexe zaak, die bijna onmogelijk lijkt op te lossen, totdat ze ontdekt wat er werkelijk speelt.

Vrouwenpact is een spannende psychologische thriller, met een ingewikkeld patroon van macht en corruptie op het hoogste bestuurlijk niveau van Engeland.

Het verhaal blijft je boeien tot de verassende ontknoping.

P&O Passe.jpeg

Leiderschap voor Toekomstmakers

2.jpg

ISBN 9789083121611 Uitgeverij Eurocom/319 pagina';s/ Prijs € 24,75

Verschijnt: 2 December 2021

Dit boek is bedoeld om toekomstmakers een  leiderschapsweg met een nieuw en langduriger perspectief te bieden, namelijk een ecologisch economisch perspectief na de ultrakorte perspectieven die we gewend zijn vanuit het neoliberale economisch denken.

Het boek biedt een perspectief vanuit een ecologisch en spiritueel bewustzijn. Leiderschap is niet alleen het dienen en richting geven van mensen en organisaties in het nu. Het impliceert verantwoordelijkheid nemen voor jezelf, de ecologie, onze aarde op lange termijn, de generaties die volgen. Het leidt vooral tot 'generatiegerechtigheid' waar we bij belangrijke beslissingen rekening houden met de kosten en baten voor toekomstige generaties.

Dit boek is een vervolg op mijn eerder verschenen boek EcQ Ecologische Intelligentie. Met name leg ik in dit boek de nadruk op leiderschap vanuit ecologische intelligentie en spiritueel bewustzijn. Al jaren werk ik vanuit het gedachtegoed van Robert Greenleaf, Servant-Leadership, waarin  het karakteristiek Rentmeesterschap een belangrijk gegeven is. Verantwoordelijkheid nemen voor de toekomst van  de aarde. Het impliceert kijken en sturen over de grenzen van generaties.

P&O Passe.jpeg

Against all Odds

Cover Against all Odds.jpg

ISBN 978-1-7771926-7-9 Publisher Mill Lake Books Canada

Published: November 2021

On August 15, 2020 it was 75 years ago t hat the Dutch East Indies was liberated from the Japanese occupation.

In this book Daan and Monique tell the story of Jan Willem Mobach, his wife Johanna and their 6 children who are captured by the Japs during the Second World War. They end up in different camps where they experience horrific things. In these Japanese cams an estimated 30.000 people die of hunger, exhaustion, and torture. All members of the Mobach family are extremely pleased to survive all the horrors and to be reunited after the war.

A gripping and intensely written story that takes you to a period in our history that we should not forget.

 

Daan Fousert is an active writer in different genres: psychological novels, historical novels,
spiritual novels, and psychological thrillers. Previously, he wrote a historical novel about Indonesia entitled “Wandelen in liefde”. Just as in “Against All Odds”, he relied on original documents. His knowledge and his experience with people enable him to convincingly portray authentic characters and powerful dialogue.

 

Monique Melief was born in the Netherlands (1955).  She studied history & educational sciences and graduated from Utrecht University.

In 2012 she began publishing books and in 2018 she wrote her first historical novel “In het oog van de storm”, about the life of scientist and twice Nobelprizewinner Marie Curie. 

In the book “Against all odds” she recorded the story of mother Johanna, from her perspective and based on facts. Monique writes and lives in Utrecht, the Netherlands.  

P&O Passe.jpeg

EcQ, Ecologische Intelligentie

EcQ Cover.jpg

ISBN 978-908-3121-604| Uitgeverij Eurocom | € 22,75 | 200 pagina's

Verschijnt 25 februari 2021

Dit boek is bedoeld om bewustwording te scheppen voor en het belang te onderstrepen van een complete kijk op en het herstel van onze ecologie. Onze ecologie bestaat uit acht aspecten, die ik in dit boek uitwerk. Soms zijn we onvolledig bezig op slechts één aspect. Zo draagt elektrisch rijden bijvoorbeeld bij aan een reductie van CO2-uitstoot en een afbouw van fossiele brandstof maar negeert het de negatieve impact op biodiversiteit (bodemvernietiging), inclusiviteit (uitsluiting van mensen die kobalt moeten delven), diversiteit (verjagen van mensen van hun geboortegrond omdat daar de kostbare kobalt ligt) en circulariteit (slechts een minuscuul gedeelte van de batterijen wordt gerecycled of hergebruikt).

Ecologisch bewust en intelligent leven vraagt van ons dat we met alles aspecten van de ecologie rekening houden. Dit boek legt uit wat het is en hoe we het kunnen inzetten.

Je kunt het boek nu al reserveren door me een mailtje te sturen.

P&O Passe.jpeg

Leef je Ziel

Boekcover Leef je Ziel.png

ISBN 978-94-0360-6781 | Sweek.com | € 15,75 | 145 pagina's

Verschijningsdatum: 20-9-2020

Spirituele intelligentie is een wezenlijk kenmerk van ieder mens, zij het dat men zich daar niet altijd bewust van is. Het treedt steeds verder op de voorgrond. Niet iedereen heeft daar een zielservaring bij. Dit boek beschrijft mijn reis. Het is een autobiografisch verhaal. Niet bedoeld om te vertellen hoe jij het moet doen, wel om verslag te doen van mijn ontdekkingsreis naar mijn ziel. Misschien inspireert het jou ook die reis aan te gaan en te ontdekken wat jou vormt tot je authentieke kern.

Het boek bevat reflectievragen en diverse oefeningen om zelf mee aan de slag te gaan.

Je kunt het rechtstreeks bij mij bestellen via het contactformulier op deze website.

Maar natuurlijk ook bij Sweek.com, Bol.com of via je lokale boekhandelaar.

P&O Passe.jpeg

Mist

MIST Boek.jpg

ISBN 978-94-6254-3355 | Sweek.com | € 23,25 | 447 pagina's

Verschijningsdatum: 18-08-2020

Als reclamemaker Paul van Laren zijn zaterdageditie van de Telegraaf opent, komt hij oog in oog te staan met een vrouw die zijn aandacht trekt. Hij denkt haar te kennen en probeert achter haar contactgegevens te komen. Zijn zoektocht loopt op niets uit. Hij ontdekt dat ze niet bestaat. Alle sporen lopen dood.

Hij besluit zijn zoektocht te staken maar dan draaien de rollen zich om en begint deze vrouw een achtervolging op hem. Eerst in zijn hoofd, vervolgens via zijn mail en daarna letterlijk. Zelfs zo erg dat ze levensbedreigend wordt. Wat wil zij van hem?

Alles wat zo zeker was, inclusief zijn huwelijk, wordt op losse schroeven gezet. Zijn leven is in gevaar.

Een niet meer weg te leggen thriller die je geboeid en alert houdt tot een totaal onverwachte climax.

P&O Passe.jpeg

Het geluk te overleven

Het geluk te overleven V LR.jpg

ISBN 978-94-6365-244-5 | Uitgeverij Elikser | € 22,50 | 324 pagina's

Verschijningsdatum: 30-06-2020

Op 15 augustus 2020 is het 75 jaar geleden dat het toenmalige Nederlands-Indië werd bevrijd van de Japanse bezetting. In dit boek vertelt Daan Fousert het verhaal van Jaan Willem Mobach (1894), zijn vrouw Johanna (1897) en hun zes kinderen, die gevangen worden genomen door de Jappen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zij eindigen in verschillende kampen waar ze gruwelijke dingen meemaken. In deze ‘Jappenkampen’ komen naar schatting 30.000 mensen om door honger, ziekten, uitputting en martelpraktijken. Bijzonder genoeg overleven de leden van het gezin Mobach de verschrikkingen en worden ze na de bevrijding herenigd. 
Zoon Jan Mobach heeft een dagboek, Als leven niet mag, bijgehouden, waarin hij terugblikt op zijn puberteit tijdens de Japanse bezetting van Java. Ook vader Jaan Willem heeft zijn herinneringen opgetekend in Gevangene van Nippon. Deze twee documenten vormen de basis van dit boek. Daan Fousert heeft schrijfster Monique Melief gevraagd om het verhaal vanuit het perspectief van moeder Johanna op te tekenen. Een bijzonder document, over een ijzingwekkende periode in de geschiedenis.

P&O Passe.jpeg

Botox

5cdcef257f4e05.83752568.jpg

ISBN 978-94-6365-143-1 | Uitgeverij Elikser | € 22,50 | 308 pagina's

Verschijningsdatum: 15-05-2019

Een Caitlin-avontuur

Als Caitlin Dern, hoofdinspecteur van de politie in Brighton, besluit er een weekje op uit te gaan naar het eiland Wight, raakt zij tijdens een wandeling betrokken bij een bizarre moord. 

De recherche op Wight is onderbezet en als blijkt dat de vermoorde persoon uit Brighton komt, biedt Caitlin aan de zaak op zich te nemen. Het betekent een onmiddellijk einde van haar vakantie. 

In ruil krijgt ze een vreemde zaak op te lossen, die haar en haar team in de wereld van de vogelarij en de vrijmetselarij brengt. Vreemde rituelen, haat en jaloezie compliceren de weg naar het vinden van de oplossing. Alles blijkt anders te zijn dan verwacht. Even lijkt het een onoplosbare zaak totdat ze met haar team op iets stuiten. 

Wederom een spannende psychologische thriller die moeilijk weg te leggen is en je geboeid houdt tot de laatste bladzijde.

P&O Passe.jpeg

Jachtig

jachtig nieuw.jpg

ISBN 978-94-6365-107-3 | Uitgeverij Elikser | € 22,50 | 315 pagina's

Verschijningsdatum: 30-11-2018

Hij had het eruit geraffeld als een lesje dat hij uit zijn hoofd had geleerd. Met open mond en in opperste verbazing had ze naar haar broertje zitten luisteren. Ze voelde angst om haar hart samentrekken en vroeg zich af of haar ouders op de hoogte waren van de activiteiten van haar broer. Voor haar was duidelijk dat hij gehersenspoeld was en ze aarzelde of ze hem moest tegenspreken of met hem mee moest praten. Ze besloot tot het eerste. Ze paste wel de nodige tactiek toe om hem niet boos te maken.

Inspecteur Caitlin Dern wordt geconfronteerd met het lijk van een onbekende man. Opmerkelijk is dat hij de sleutels van een boot bij zich draagt, maar niet de eigenaar is. Caitlin stuit samen met haar team op een wijd vertakt netwerk van criminelen. De broer van haar vriendin Namir, Abdul, is een van de betrokkenen. Langzamerhand bekruipt Caitlin het gevoel, dat ze binnen de veiligheidsdienst waar ze haar bevindingen aan voorlegt, niet iedereen kan vertrouwen. En dan komt ze zelf in gevaar. Een adembenemend avontuur.

P&O Passe.jpeg

Wandelen in liefde

wandelen in liefde.jpg

ISBN 978-90-8954-860-3 | Uitgeverij Elikser | € 24,95 | 504 pagina's

Verschijningsdatum: 25-05-2016

In september 1951 ontmoeten dr. Pieter Schiphorst, malaria-arts op Sumatra en de zestien jaar jongere zuster Adrie Israel, verpleegkundige elkaar op de bootreis naar Indonesië, op weg naar hun werk. Hun eerste kennismaking leidt tot een nieuwe ontmoeting in Kabandjahe en resulteert in een briefwisseling. 
Pieter’s laatste brief van 27 december 1952 sluit hij af met de opmerking: ’Tot in januari’. Ze hadden afgesproken elkaar begin 1953 te ontmoeten voor een wandelvakantie in Brastagi, aan de voet van de vulkaan Gunung Sibayak.
Op een van hun wandelingen verdwijnen ze spoorloos.
Zijn ze verongelukt? Is er sprake van kidnapping? Zijn ze naar elders vertrokken? Hebben ze een keus gemaakt? Is er een leven na hun verdwijning?
In deze magistrale roman worden twee levens geschetst. Het leven van Adrie, die opgroeit op de boerderij van haar ouders in het streng christelijke Noordoost-Groningen. Jong begint ze aan haar opleiding tot diacones, deels tijdens de Tweede Wereldoorlog waarna ze in 1947 wordt uitgezonden naar Kabandjahe.
Het leven van Pieter zien we aan ons voorbijgaan tijdens de bezetting van Nederlands-Indië door Japan. Hij wordt in 1941 opgesloten in een jappenkamp terwijl zijn gezin naar een burgerkamp wordt overgebracht. 

P&O Passe.jpeg

Stemmen van verre

stemmen van verre afbeelding.jpg

ISBN 978-90-8954-811-5 | Uitgeverij Elikser | € 22,50 | 405 pagina's

Verschijningsdatum: 02-10-2015

Een spirituele roman over het leven van Alhrick David Ackerley & Emma Saige

“Emma!” Het klonk bevestigend. Hij keek haar diep in haar blauwgrijze ogen. 

Beelden ontwaakten in zijn hoofd. Een grote Amerikaanse hooischuur. Felle zon op het land. Een hete dag. Geluiden op het veld. Stappende paarden. Een vrouwenstem klonk tot hem door. Hij keek en zag niemand. Hij voelde zich verward. Toen een immense stilte om hem heen, die zich vulde met gevoelens van pijn en melancholie. “Rick?” Hij werd haar stem gewaar. “Emma, hallo. Sorry, ik was met mijn gedachte bij iets anders.” “Dat zag ik, gelukkig ben je er weer bij. Het leek of je van deze wereld verdwenen was.” Hij keek haar lang aan en verbaasde zich nog eens over het feit dat hij haar herkende, alhoewel dit hun eerste ontmoeting was. Hij besloot dat het geen zin had eromheen te draaien. “Ik ken jou. Niet van dit leven maar toch ken ik je.” Alhrick David Ackerley en Emma Saige leren elkaar ‘door omstandigheden’ kennen. Hun ontmoeting was geen toeval. Vanaf het moment dat ze beseften elkaars tweelingziel te zijn, was hun leven niet meer hetzelfde en gingen ze een turbulente periode in, ieder voor zich, los van elkaar, op weg naar elkaar.

P&O Passe.jpeg

Caitlin, Wapenfeit

caithlin 2.jpg

ISBN 978-90-8954-741-5 | Uitgeverij Elikser | € 22,50 | 337 pagina's

Verschijningsdatum" 17-03-2015

Inspecteur Caitlin wordt geconfronteerd met een opvallende moordzaak. Op het kerkhof is het lichaam van een jonge vrouw aangetroffen en het lijkt alsof niemand haar kent. Toch blijkt, dat ze voor sommigen maar al te bekend is. Caitlin, onvermoeibaar als altijd, reist af naar Ierland om sporen te onderzoeken die zelfs met haar eigen verleden te maken hebben. 
Wie is die vermoorde vrouw? En waarom ligt ze op het graf van een rijke familie? Wat betekent de vreemde tatoeage op haar arm? En van wie is de oorbel die in de buurt van het graf wordt aangetroffen? Diverse mensen in het stadje Shoreham-by-Sea blijken onvermoede kanten te hebben.
Deze onvervalste psychologische thriller is een vervolg op Verdwenen en Caitlin Verborgen verleden. 

P&O Passe.jpeg

Caitlin, Verborgen verleden

caithlin 1.jpg

ISBN 978-90-8954-643-2 | Uitgeverij Elikser | € 22,50 | 360 pagina's

Verschijningsdatum: 21-11-2013

Ze heeft een perfect alibi. En dat Paul McKee niet terugkeert van een afspraak met haar is verontrustend, maar hij heeft ook een verborgen kant. Misschien heeft hij zich altijd wel anders voorgedaan dan hij is. Pas als het lichaam, dat in zijn auto wordt gevonden, niet het zijne blijkt te zijn, gaat het brein van inspecteur Caitlin op volle toeren werken. Hoe zit dat met dat alibi van die dame? En waar is Paul dan? Caitlin gaat op zoek en haalt de onderste steen boven. In haar eigen leven spelen zich intussen ook ingrijpende gebeurtenissen af, die alles op zijn kop zetten.

Een razend spannend en vlot geschreven vervolg op zijn eerste psychologische thriller Verdwenen. Met zijn psychologisch drama Onvermijdelijk heeft Daan Fousert bewezen ook in een ander genre over talent te beschikken.

P&O Passe.jpeg

Verdwenen

verdwenen.jpg

ISBN 978-90-8954-827-6 | Uitgeverij Elikser | € 22,50

Verschijningsdatum: 10-12-2015

Nietsvermoedend slaat reclamemaker Paul McKee op een zondagochtend de krant open. Zijn aandacht wordt getrokken door een foto van een vrouw die recht op hem toe loopt, met een geheimzinnige glimlach om haar lippen. Hij kent haar, hij weet het zeker! Maar de naam zegt hem niets en als hij een zoektocht naar haar instelt, lijkt het wel of ze helemaal niet bestaat. Maar met zijn rustige leven is het op dat moment gedaan. Zij achtervolgt hem. In zijn geest, maar ook in werkelijkheid. Wie is ze toch? En waarom heeft ze het op hem gemunt? Ze lijkt wel alles van hem te weten. En ze zet zijn complete bestaan op losse schroeven.
Een meeslepende misdaadroman die de lezer geboeid en alert houdt tot het onverwachte einde toe.

KOOP NU
P&O Passe.jpeg

Onvermijdelijk

onvermijdelijk.jpg

ISBN 978-90-8954-828-3 | Uitgeverij Elikser | € 22,50 | 409 pagina's

Verschijningsdatum: 10-12-2015

Don en Jill werken al jaren als goede collega’s samen voor een internationaal bedrijf. Maar tijdens een reis in Zwitserland verandert dat opeens totaal. Als ze onderweg zijn naar het vliegveld raken ze verdwaald in de kleine straatjes van Genève en komen langs een herenhuis, dat ze allebei herkennen.
“We zijn eindelijk thuis,” zegt Don tegen Jill.
Vanaf dat moment komen er meer herbelevingen boven. En het verleden blijkt onuitwisbaar te zijn. Het leidt tot enerverende verwikkelingen. 

P&O Passe.jpeg

Dienend leiderschap, dat werkt!

dienend leiderschap dat werkt.jpg

ISBN 90 13 02383 5 | Uitgeverij Vakmedianet | € 23,50 | 313 pagina's

Verschijningsdatum: 2013

 

Leiderschap is uit balans. In jaarverslagen worden veel mooie woorden gewijd aan het belang van menselijk kapitaal. In de praktijk wordt leiderschap vaak en vooral operationeel en resultaatgericht ingevuld en is de mens dan het kind van de rekening. In dit boek wordt gekeken naar een vorm van leiderschap die niet uitgaat van het belang van de leider maar van het belang van het individu, de medewerker die geleid wordt: dienend leiderschap. Dienend leiderschap leidt niet tot softe organisaties maar tot gezonde organisaties die succesvol zijn en continuïteit in zich waarborgen, die zowel de aandeelhouders als de medewerkers tevreden stellen.​ 

 

In “Dienend Leiderschap, dát werkt!” wordt de lezer aan het denken gezet over (het eigen) leiderschap. Met voorbeelden toont Daan Fousert aan op welke wijze ander leiderschap binnen organisaties kan worden bereikt. Deze speciale uitgave van het boek is aangepast aan de veranderde terminologie van Servant Leadership en de hoofdstukken zijn uitgebreid met vernieuwde inzichten die tot op heden zijn vergaard vanuit het werkterrein.

P&O Passe.jpeg

Nooit meer de baas

nooit meer de baas.jpg

ISBN 978 90 821852 1 8 | Uitgeverij Decide2develop | € 19,95 | 108 pagina's

Verschijningsdatum: 2017

 

Een betekenisvol en duurzaam alternatief voor hiërarchische macht.

Servant-Leadership is een 'manier van zijn en doen' waarbij de leider dienend is aan de groei van anderen, de organisatie en zichzelf. Daarmee draagt deze filosofie bij aan een duurzame ontwikkeling van de samenleving als geheel. Servant-Leadership helpt bij het scheppen van een bedrijfscultuur die niet langer een van bovenaf geleide hiërarchie nodig heeft. Gebleken is dat organisaties die Servant-Leadership als bedrijfsfilosofie omarmen, zelfs beter presteren dan hun branchegenoten. Medewerkers ervaren dat zelfleiderschap en betekenisgeving leiden tot geluk en zij dragen daarmee vol overtuiging bij aan gezonde en succesvolle organisaties. 

In 'Nooit meer de baas' maak je kennis met de basisprincipes van Servant-Leadership als een betekenisvol en duurzaam alternatief voor hiërarchische macht. Het is een boek voor iedereen die Servant-Leadership in de praktijk wil brengen. Niet alleen voor leiders, maar voor iedereen die door middel van zelfleiderschap en zelfsturing een eigentijdse en andere koers wil varen. Dit boek geeft je handvaten voor de leider die je werkelijk wilt zijn.

P&O Passe.jpeg

P&O Passe en Overbodig

P&O Passe.jpeg

ISBN 978 90 130 50073| Uitgeverij Kluwer | € 19,95 | 275 pagina's

Verschijningsdatum: 2000

 

De beroepsgroep Personeel & Organisatie of Human Resource Management, worstelt de laatste jaren met haar identiteit. Organisaties zijn voortdurend in  ontwikkeling maar HRM kan in die ontwikkeling slechts met moeite meegaan. Aan het begin van de 21e eeuw wordt manifest wat we aan het einde van de vorige eeuw al zagen aankomen: de grootste uitdaging voor organisaties ligt in het ';vinden en binden' van gekwalificeerd, zichzelf blijvend ontwikkelend personeel, dat in een werkgemeenschap functioneert waar flexibiliteit en mobiliteit bepalend zijn.

In P&O, passé en overbodig? houdt Daan Fousert zijn collega's in - wat hij zelf noemt - 'het mooiste vak dat er bestaat' een spiegel voor en roept ze vooral kritisch te zijn op het eigen functioneren. Uiteindelijk zullen zij de organisaties die zij bedienen een dienst bewijzen door aan te tonen waar zij willen staan. De personeels manager is dan allerminst passé of overbodig.

 

Het boek is nog sporadisch verkrijgbaar via boeksites of boekhandel De Slegte.

P&O Passe.jpeg

Zelfsturende Teams

6F366EB4-9347-4497-B833-4C7B1611CB65.heic

ISBN 90-267-2308-3 | UitgeverijKluwer | 155 pagina's

Verschijningsdatum: 1996

 

Daan Fousert was de eerste in Europa die binnen een organisatie Zelfsturende Teams invoerde vanuit d e gedachte d at mobiliteit, employability en flexibiliteit de begrippen werden die binnen organisaties uitdrukking zouden gaan geven aan het proces voor het optimaal benutten van menselijk potentieel.

Dit boek is een praktijkboek en beschrijft het proces van invoering en omslag binnen Campbell Soup Europa.

Dit voorbeeld had veel gevolg binnen  Europa. In diverse landen werd zelfsturing een begrip.

Het boek is nog slechts sporadisch te koop, vooral tweedehands.

P&O Passe.jpeg

Zelfmanagement

2DDE2F2E-722A-477F-B6F1-42B16415673D.heic

ISBN 90 267 1846 2 | Uitgeverij Kluwer | 144 pagina's

Verschijningsdatum: 1994

 

De ontwikkeling van mens, manager en organisatie zit momenteel in een overgangsfase. Het individualisme breekt door. De werknemer stelt zich onafhankelijker op en wil zelf bepalen welke relaties hij aangaat en wanneer en hoe hij werkt. Maar ook de manager begint eraan te twijfelen of hij de zaak nog wel onder controle heeft. Moet hij zijn functionele en rationele masker niet af gooien en meer vanuit eigen intuïtie, kracht en authenticiteit gaan opereren?

Zelfmanagement gaat over de mens, de manager en zijn organisatie. Fousert en Maris beschrijven in dit boek hoe het beeld van de werknemer verandert.

Het boek is nog slechts sporadisch verkrijgbaar

bottom of page