top of page

RECENSIES


De wouden als decor.
Recensie van Gerhild van Rooij december 2023 

Het in november jl. bij Elikser uitgebrachte groot formaat kinderboek Flip en Fliederiet is uitgebracht als een voorleesboek tot zeven jaar en daarna leesboek voor kinderen. De setting van de verhalen in een ver buitenbos zou zo de Noardlike Fryske Wâlden kunnen zijn. De bomen zijn er ideaal voor de traditionele kabouterhuisjes van Flip, Zagouter of Polly Plop en er zijn vele holletjes die passende huizen kunnen zijn voor een door een natuurramp weggeblazen muisje als Fliederiet. Naast alle circulaire natuurlijke materialen om te bouwen, wonen, eten en drinken draagt het bos sporen van menselijke recreatie, ligt hier ook wel zwerfvuil als een blikje dat er 100 jaar over doet om te vergaan en is er in bepaalde delen ook sprake van boomkap en ook de weilanden met koeien liggen dichtbij, zoals in het boek. Flip kan hier prima uitleggen hoe bijvoorbeeld de zon gezien wordt van de aarde, de maan steeds anders lijkt, hoe onweer ontstaat en nog veel meer. Kinderen komen spelenderwijs van alles te weten.

DAAN FOUSERT
Daan Fousert (1947), begon zijn schrijversloopbaan met zakelijke boeken over vernieuwingen op het gebied van personeelsmanagement, organisatieontwikkeling en leiderschap. Later volgden psychologische romans en thrillers, historische romans, een spirituele roman. Flip en Fliederiet is zijn eerste kinderboek en net als in de zakelijke boeken plaatst hij in de bijna filmische gesprekjes tussen Flip en Fliederiet alles in een groter geheel, waardoor steeds weer de nieuwsgierigheid naar het volgende verhaal gewekt wordt. Flip is oplossingsgericht en kan snel schakelen, net als bijvoorbeeld Caitlin in de psychologische thrillers van Fousert. Flip vangt muisje Fliederiet op en helpt haar om een eigen hol te vinden en na de storm weer een ander, veiliger gelegen hol. Intussen leert hij haar schrijven en geduld te hebben tot ze iets helemaal beheerst. Uiteindelijk schrijft ze haar teruggevonden familie en gaat erheen met Gerry de Gans, van wie het muisje weer van alles over vliegen leert. Ze blijft wel in het inmiddels ‘eigen’ bos wonen. Flip leert Fliederiet van alles, ook over afval, gevaar en circulair leven.

VOORSTELLINGSVERMOGEN
Fousert heeft zich in ons land waar vrede heerst, optimaal kunnen ontwikkelen. Hij kon als tienjarige in Hoogeveen, het veld ingaan, in het gras liggen dagdromen en avonturen bedenken die hem overkwamen. Zijn voorstellingsvermogen heeft hij zo al vroeg ontwikkeld. Zijn taalgevoel ontwikkelde hij met gedichten schrijven totdat hij ging studeren en werken en zich in processen en mensen binnen organisaties ging verdiepen. Hij koos oplossingen die nog niet bestonden in zijn vakgebied Personeel, Organisatie en Leiderschap. Die oplossingsgerichte houding komt terug in zijn kinderboek. Zijn fantasie is verbonden met ontmoetingen en bekende situaties. Mensen die hij is tegengekomen smelt hij samen tot één karakter, zo ook in Flip en Fliederiet. De brief van Fliederiet verbindt haar met de wereld waarvan ze vandaan komt en dat is mede een thema in zijn boek ‘Wandelen in Liefde’, naar aanleiding van 20 brieven die hij ontving van een kennis en ‘Het Geluk te overleven’, naar dagboeken van anderen.

FOUSERT EN LEMS
Een enkele keer staat er een wat ouderwets woord of uitdrukking in Flip en Fliederiet, verder is het boek een actueel sprookje waarin Fousert fantasie en werkelijkheid combineert in een spiritueel avontuur waarin hij van alles op kinderen overbrengt dat in deze tijd speelt. Flip en Fliederiet is het eerste boek dat Esther Lems mocht illustreren. Zij voltooide in 2017 aan de Hogeschool Utrecht nog een Post HBO opleiding Supervisor, werkt sinds 2009 als Teamleider Zorg en vond het geweldig om de zeventig tekeningen te maken, die goed aansluiten op de verhalen.


Goed afgewerkte psychologische thriller met een sterk plot.
Recensie van Sylvia van Elzelingen over 'Vrouwenpact' op Hebban, 10 december  2022 

 

Daan Fousert is een bijzondere schrijver. ‘Vrouwenpact’ is zijn vijfde thriller waarin Caitlin de hoofdrol speelt. Naast zijn thrillers schrijft Daan ook psychologische-, historische- en spirituele romans. Zijn kennis en ervaring met mensen zet hij schitterend om in zeer sprekende personages en spannende dialogen. Hij heeft een verbeeldende schrijfstijl en houd je vast tot het einde van het boek. Als je eenmaal een verhaal begint, kun je haast niet meer stoppen.

Minister van Economische Zaken, Steven Thurm, neemt van de ene op de andere dag ontslag en vertrekt met de noorderzon. Er worden vijf moorden met hem in verband gebracht zodat de eerste minister het hoofd van MI5 Lynn Howard inschakelt. Lynn vertrouwt het zaakje niet omdat de eerste minister getrouwd is met de hoofdcommissaris van Scotland Yard. Lynn schakelt op haar beurt Caitlin Dern in om de moorden te onderzoeken en Steven Thurm op te sporen. Samen met haar team duikt Caitlin in deze complexe zaak om de onderste steen boven te halen.

Met ‘Vrouwenpact’ heeft Fousert de vijfde thriller geschreven met Caitlin Dern als hoofdpersonage. Heerlijk om weer als vanouds met haar in een nieuwe zaak te duiken. Dit deel is net als de andere delen als stand-alone te lezen. Toch is het wel fijn om ze in de juiste volgorde te lezen om het personage Caitlin Dern te zien groeien.
Deze thriller is wederom vlot geschreven en bevat goed uitgediepte personages die stuk voor stuk tot leven komen. Fousert weet als geen ander de lezer te betrekken bij het moordonderzoek. Het plot is mooi opgebouwd en zit goed in elkaar. Het bevat meerdere plotwendingen en heeft een verrassend einde. ‘Vrouwenpact’ is een verhaal met veel thema’s waaronder corruptie, bedreiging, chantage, macht en wraak. Het is opnieuw een spannende psychologische thriller die vanaf het begin tot het einde boeit.

‘Vrouwenpact’ is een goed afgewerkte thriller met een sterk plot en heeft de 5 sterren zeer zeker verdiend.
Daan Fousert zou wat mij betreft meer naamsbekendheid verdienen. Zijn boeken zijn echt een aanrader!


Niet zomaar een roman
Recensie van Wilma Joling over 'Stemmen van Verre' op Hebban, 3 december  2022 

Zoals voorop het boek is aangegeven een spirituele roman over het leven van Alhrick David Ackerley & Emma Saige. Twee levens, twee zielen, twee ego's, maar toch ......... D e stemmen van verre is echt een titel die het boek geheel samenvat. Prachtig. Ook de cover straalt de juiste sfeer uit en geeft ons een klein doorkijkje naar het mysterie, spiritualiteit. Wat is dat en hoever gaat dat? Tweelingzielen.
Heel veel bewondering voor Daan Fousert zijn enorme puzzel en zoektocht naar de achtergronden voor deze roman, om die zo leesbaar te maken. Fictie en non fictie op een hele bijzondere knappe wijze verweven.
Geheel buiten mijn comfort zone gegaan met dit boek en zeker geen spijt.
Tweelingzielen, heel complex en erg ingewikkeld. Spiritueel is het een heel vlot en mooi leesbaar verhaal, roman.
De verwijzingen in het boek naar de bronnen die Daan heeft gebruikt zijn helder, verrijkend en een hele fijne aanvulling op het verhaal. Ook de zinnen van Gary Zukav zijn prachtig.
Het verhaal loopt, de schrijfstijl is prettig. Je voelt door de cadans in de zinnen dat Daan zijn eigen enthousiasme omtrent dit thema erin. Zeker een boek dat heel geschikt is om een keer kennis te maken met de wereld van de spiritualiteit en hoe er vast meer is tussen hemel en aarde dan wij kunnen bevroeden.
Geen roman om eventjes als rustgevende kost te gaan lezen, geen hocuspocus caliber, maar zoals ik deze recensie heb betiteld: niet zomaar een roman.
Een boek wat gelezen en herlezen en herlezen en herlezen kan worden. Fijn om in de boekenkast te hebben staan.

Vrouwenpact is een spannende psychologische thriller met een ingewikkeld patroon van macht en corruptie op het hoogste bestuurlijk niveau van  Engeland. Het verhaal blijft je boeien tot de verrassende ontknoping. 
Het boek leent zich heel goed om verfilmd te worden.


Recensie van Surfing Ann's Boeken Blog
 

Vrouwenpact is het vijfde deel in de Caitlin-serie, maar je hoeft niet eerst de vorige delen gelezen te hebben om dit deel te lezen, je kan dit deel los lezen. Een enkele keer wordt er naar een van de vorige delen verwezen, maar dat is niet op zo'n manier dat je het gevoel hebt dat je veel mist. Mocht dit deel het eerste deel zijn in de serie die je leest, dan wil je in ieder geval de vorige delen ook lezen en hoop je dat er nog meer delen aankomen. 

In Vrouwenpact zijn vijf moorden gepleegd die alle vijf in de richting van een ex-minister wijzen die opeens met de noorderzon is vertrokken. Alle vijf hadden ze op een of andere manier met die minister te maken gehad. Alle vijf de moorden zijn nooit opgelost en worden aan het hoofd van MI5 gegeven, die op haar beurt Caitlin en haar team inschakelt om zich met de onopgeloste moordzaken bezig te houden. Ondertussen heeft een criminele organisatie het op de ex-minister gemunt en willen van hem informatie waarmee ze het land kunnen lam leggen. Zit de ex-minister echt achter de moorden of wil iemand hem een lesje leren? Zal het Caitlin en haar team lukken om de moordzaken op te lossen?

Meteen vanaf de eerste bladzijde wordt je meegezogen in het verhaal. Zo te verder je komt, zo te moeilijker het wordt om het boek weg te leggen. Vooral tegen het eind kan je niet meer stoppen, zit je in spanning en wil je weten hoe de vork precies in de steel zit. De auteur heeft de spanning goed weten op te bouwen. Sowieso heeft hij het verhaal heel erg goed geschreven, heel erg goed opgebouwd. Het is een verhaal waarbij je steeds verrast wordt, waarbij je nooit weet hoe het verder zal gaan. Steeds als je een vermoeden hebt, blijkt het weer anders te gaan, blijken er andere personen te zijn die ook achter de criminele organisatie kunnen zitten. Het verhaal eindigt met een ontknoping die je niet verwacht had, al zag je het wel van bepaalde personen. De vraag was alleen wanneer en hoe. 

Daan Fousert heeft zich heel erg goed ingeleefd in de personages en de setting van Vrouwenpact. Door zijn beeldende en vlotte schrijfwijze komen de personages tot leven en heb je het gevoel dat je het verhaal zelf meemaakt. Het verhaal is natuurlijk niet echt gebeurd, maar het zou zo maar voor een groot gedeelte waar gebeurd kunnen zijn. Veel van wat er in het verhaal speelt, speelt in het echt ook, en dan met name in de hogere kringen. Het is een verhaal waarin chantage, corruptie, doofpotten, wraak, macht, politieke schandalen en bedreigingen een grote rol spelen. Het verhaal laat goed zien dat vrouwen vaak niet onderdoen voor mannen. Ondanks dat je veel niet goedkeurt, begrijp je de beweegredenen van sommige personen wel, maar vind je op een gegeven moment wel dat ze te ver gaan. Ook begrijp je waarom de slachtoffers gedaan hebben wat ze hebben gedaan. Je vraagt je geregeld af wat jij gedaan zou hebben, hoe jij gereageerd zou hebben. Het verhaal laat goed zien waarom je je smartphone nooit rond moet laten slingeren en niet aan anderen moet geven, ook al vertrouw je die nog zo goed en waarom je altijd erbij moet zijn als iemand internet voor jou aanlegt in je huis.

Kortom; Vrouwenpact is een spannende psychologische thriller waarbij je niet kan stoppen met lezen als je er eenmaal in bent begonnen. Je wilt weten wie erachter de criminele organisatie zit en of de ex-minister echt de vijf moorden heeft gepleegd. Het plot komt voor een groot deel als een verrassing die je niet ziet aankomen.

Weergaloos interessant voor iedereen die het fundament van de Betekeniseconomie wil begrijpen en praktiseren.


Kees Klomp, Professor of Applied Science. Rotterdam University of Applied Science.,over EcQ, Ecologische Intelligentie

U heeft mij vaker horen zeggen dat ik mijn taak als lector Betekeniseconomie aan de Hogeschool Rotterdam als geslaagd zal beschouwen, als het mij is gelukt om ecologie een onlosmakelijk onderdeel te maken van alle economische opleidingen; als het eerste boek wat álle eerstejaars economiestudenten op onze Hogeschool lezen een ecologieboek is. Als we een dienstbare, betekenisvolle economie willen ontwerpen is het cruciaal om studenten meteen aan het begin van hun studie het juiste perspectief te bieden. Zoals Schumacher College’ Satish Kumar het ooit zo helder heeft gezegd: economy is a subset of ecology.

Met dank aan Daan Fousert is er nu een boek om die ambitie gestalte te geven. EcQ - Ecologische Intelligentie - is zonder enige overdrijving een héél belangrijk boek!

EcQ is ‘de intelligentie waarmee we in harmonie kunnen komen met onze fysieke omgeving en leefwereld’. Daan heeft ecologische intelligentie niet alleen op een uiterst toegankelijke wijze uitgewerkt (met geïntegreerde 8 gebieden: biosfeer, biodiversiteit, leefwereld, milieu, klimaatverandering, inclusiviteit, diversiteit en circulariteit) maar geeft ook allerlei concrete voorbeelden ter duiding.

Weergaloos interessant voor iedereen die het fundament van de Betekeniseconomie wil begrijpen en praktiseren 🙌

Een nuttige bijdrage aan de verduurzaming.

Charlotte de Voogd Director Communications and Sustainability over EcQ, Ecologische Intelligentie

Dit weekend mij gestort op het boek van auteur Daan Fousert . Een interessant werk over wat hij noemt ecologische intelligentie (EcQ), oftewel in hoeverre zijn we in staat om rekening te houden met alle aspecten en consequenties van de keuzes die we als individu of als bedrijf maken in verduurzaming c.q. herstel van onze ecologie, en hier op te sturen. De EcQ aspecten zijn biosfeer, biodiversiteit, leefwereld, milieu, klimaat, inclusiviteit, diversiteit en circulariteit. Fousert introduceert daarnaast een classificatiesysteem om inzicht te verkrijgen in het al dan niet juist handelen op al deze aspecten. #duurzaamheid

Samenspel tussen feiten en fictie maakt dit boek tot een mooi totaal.

Conny Schelvis op conniesboekkiesnl over HET GELUK TE OVERLEVEN

Wederom heeft Daan Fousert een mooie historische roman weten te schrijven over een onderwerp wat eigenlijk een ondergeschoven kindje in onze geschiedenis bleek en hierdoor misschien bij een groter publiek onder de aandacht kan worden gebracht.

GA VOOR DE GEHELE RECENSIE NAAR : https://conniesboekkies.wordpress.com/2020/10/19/het-geluk-te-overleven-daan-fousert/

Indrukwekkend verhaal: de geest overwint

Jan Stoel. op deleesclubvanalles.nl over HET GELUK TE OVERLEVEN

De kracht van het verhaal zit ook in het volgen van veranderingsproces in het denken van de mensen, de maatschappelijke veranderingen, de kijk op het geloof (”Waar is God als je hem echt nodig hebt”). Zo ziet Jan in dat de Nederlanders Indië hebben bezet, net zoals de Duitsers de Nederland en dat Nederlanders dus in Indië niets te zoeken hebben. Het geeft een andere blik op de koloniale tijd. Fousert diept de psychologische ontwikkeling van de gezinsleden en houdt daarbij rekening met de leeftijd van die personages. Het contact met anderen maakt je ‘wereldwijzer’. Jan ontdekt zo de jazzmuziek, de evolutietheorie, dansen.

Fousert is een goed verteller, schrijft toegankelijk, gebruikt vlotte dialogen, houdt de spanning goed vast. Het levert een herinneringsmonument op voor de familie Mobach. Het laat ons stilstaan bij het universele verhaal van onderdrukking, het diskwalificeren van mensen, helpt je een beeld te vormen van de historie, kleurt het verleden in. Het is ook een verhaal dat gaat over de kracht van de geest, over het niet opgeven. “De geest overwint” staat niet voor niets op het Indisch Monument in Den Haag.

GA VOOR DE GEHELE RECENSIE NAAR :https://deleesclubvanalles.nl/recensie/het-geluk-te-overleven/

Beslist weer een aanrader

Pieter D. op Bol.com over MIST

Daan Fousert blijft me verbazen om zijn productiviteit. Nog maar recentelijk gaf hij het boek 'Het Geluk te Overleven' uit en nu komt hij alweer met een thriller. En wederom is het een spannend verhaal. Als je eenmaal aan het boek begint is het moeilijk weg te leggen. Alles draait om een foto uit de krant. Hoofdpersoon Paul van Laren ziet een foto van een vrouw in zijn zaterdageditie van de Telegraaf. Hij denkt die vrouw te kennen. Op z'n minst fascineert zij hem en gaat hij naar haar op zoek. Hoe hij ook zoekt, ze blijkt niet te bestaan. Als hij besluit zijn zoektocht te staken, draaien de rollen zich om en begint de vrouw hem op te jagen. Uiteindelijk wordt dat levensbedreigend. Er gebeurt van alles, terwijl hij ook moet proberen zijn werk te doen en zijn huwelijk te redden. Uiteindelijk is er geen uitweg.
Als lezer denk je te weten waar het verhaal naar toe gaat, maar daarin ligt de schrijfkracht van Fousert. Hij zet je voortdurend op het verkeerde been tot aan het einde van het verhaal. Spannend geschreven. Goede dialogen en overall een spannend verhaal. Beslist weer een aanrader!

Knap vakmanschap

Hans van der Grieken over HET GELUK TE OVERLEVEN

Ondanks de zwaarte en de onderliggende emoties leest het boek bijzonder makkelijk. Knap vakmanschap van Fousert dat hij zo'n beraden onderwerp zo weet te brengen dat het makkelijk wordt om het te lezen.

Verrassende veelzijdigheid

Pieter D. op Bol.com over HET GELUK TE OVERLEVEN

Fousert is in staat om te verrassen door zijn veelzijdigheid. Dit boek is weer anders dan al zijn boeken ook al komt 'Wandelen in Liefde' het dichtst in de buurt. Heel knap is het dat Fousert een beeld schets van deze verschrikkelijke tijd en hoe deze familie zich daar doorheen worstelt. Fousert onthoudt zich om gruwelijkheden in detail uit te leggen. Daardoor was ik in staat de inhoud tot me te nemen, geboeid te raken en door te willen lezen. Het geeft een heel goed beeld van een verschrikkelijke periode die, zoals Fousert dat zelf zegt, niet mogen vergeten. Een knappe historische roman die ik zeker kan aanraden.

Boeiend tot de laatste pagina

C. Vandenbroucke, NBD Biblion over VERDWENEN

Paul McKee heeft juist zijn liefde verklaard aan zijn vriendin als hij een van de slachtoffers wordt van een explosie in een restaurantje. Hij ligt maanden in coma en wordt wakker met een gedeeltelijk geheugenverlies, waardoor hij zich de laatste maanden (én die vrouw) niet kan herinneren. Meer dan twintig jaar later ziet hij in zijn zondagskrant een foto van een vrouw die hem intrigeert en gaat ernaar op zoek. Het blijkt om een gefingeerd interview te gaan. Het lijkt een vreemde grap, die evolueert naar een misselijkmakende stalking door een vrouw die wraak wil. Pauls geluk met een nieuwe vrouw wordt hierdoor bruut verstoord. De tweede roman 'Verdwenen' van Daan Fousert die een boeiende psychologische thriller heeft geschreven met een behoorlijk schizofrene hoofdpersoon, een menselijk slachtoffer en machteloze politie. Het verhaal wordt - misschien iets te veel - doorspekt met weliswaar rake filosofische beschouwingen over geluk, liefde, loslaten. De flashbacks geven de lezer inzicht in de verziekte psyche van de vrouw. Boeiend tot de laatste pagina. Kleine druk

Staaltje van vertelkunst

Guy Doms van Crime Zone over VERBORGEN VERLEDEN

Daan Fousert (1947) is vooral gekend als auteur van zakelijke boeken. Deze levensgenieter en bedrijfsadviseur, gespecialiseerd in leiderschap, schreef eerst een roman en stelde toen vast dat hij klaar was voor het stevige werk. In Caitlin: Verborgen verleden verschijnt voor het eerst inspecteur Caitlin Dern, een sterk karakter en tevens het hoofdpersonage in een nieuwe serie. Caitlin: Verborgen verleden is het vervolg op zijn debuut thriller Verdwenen, maar kan probleemloos als afzonderlijk verhaal gelezen worden.

 

Na een afspraakje met psychiater Diana Prescot keert Paul McKee niet terug. Diana zelf beschikt over een sluitend alibi. Er wordt een verminkt lichaam gevonden, dat van Paul zou kunnen zijn. Al spoedig blijkt dit niet het geval, het sein voor inspecteur Caitlin om volop gas te geven. Is het alibi van de vrouwelijke psychiater wel waterdicht, of heeft zij een moord op haar geweten? Wat is er precies met Paul gebeurd en waar bevindt hij zich? Snel wordt duidelijk dat hij ook zijn verborgen kantjes heeft, of moeten we eerder zeggen: had? Ondertussen staat het leven van Caitlin zelf op zijn kop en zal een en ander veranderen. Haar privéleven zal nooit meer zijn zoals voorheen…

 

Je kunt van Daan Fousert zeker niet beweren dat hij geen verteller pur sang is. In Caitlin: Verborgen verleden levert Fousert een zeer duidelijk staaltje af van zijn vertelkunst. Je stapt doodleuk in het boek en blijft doorlezen, je mag op de eerste rij het verhaal beleven. De spanning blijft op peil tot het laatste hoofdstuk waarin je nog een onverwachte wending verwacht, maar die komt er net niet.

 

Een amusante schrijfstijl, een frisse zinsbouw en een boeiende verhaallijn staan garant voor een thriller waarmee je een hele tijd van de wereld bent en de dagelijkse sleur ver achter je kunt laten. Zijn persoonlijke levenservaringen weet Daan Fousert perfect in zijn boeken te verwerken, zodat je zuivere karakters gepresenteerd krijgt. De auteur knalt linea recta de leeskamer binnen en je blijft gefascineerd doorlezen. Frisse dialogen houden het geheel de hele tijd luchtig. Het verhaal blijft geloofwaardig en levensecht met duidelijke personages. De karaktertekening van Caitlin Dern komt meer dan voldoende aan bod om te weten wie of wat er achter deze sterke dame schuilgaat.

 

Zijn uitgever heeft Fousert beloond met een zeer fraai omslag en aantrekkelijke flaptekst, het boek is gedrukt in een opvallend groot formaat en een aangenaam lettertype. Deze pageturner nodigt uit tot het lezen van Verdwenen, zijn allereerste thriller, mocht je dit nog niet hebben gedaan.

02/01/2014

Makkelijk leesbare roman

Charlotte Pijnenburg, NBD Biblion over CAITLIN II WAPENFEIT

NBD Biblion:

Op een kerkhof wordt het lichaam van een jonge vrouw aangetroffen. Aan inspecteur Caitlin Dern de taak om samen met haar team op zoek te gaan naar de dader. Ze moeten oppassen niet tegen heilige huisjes aan te trappen, want zowel adel als kerk lijken een link te hebben met deze moord en ook Caitlin zelf blijkt op onverwachte wijze met het slachtoffer verbonden te zijn. Alle ingrediënten voor een klassieke politieroman zijn aanwezig: klein Engels dorpje, mysterieuze moord op vreemdeling, politie die in het duister lijkt te tasten en keurige dorpsbewoners die onvermoede kanten blijken te hebben. Dit is het tweede boek van deze auteur met inspecteur Caitlin in de hoofdrol. Het is een makkelijk leesbare, ongelaagde roman. 

Zuivere dialogen en psychologische typeringen

Vadersenmoeders.nl over WANDELEN IN LIEFDE

Daan Fousert (1947) heeft zich inmiddels bewezen als schrijver. Na een psychologische roman, drie thrillers en een spirituele roman overtreft hij zichzelf nu met deze meeslepende historische roman 'Wandelen in Liefde', gebaseerd op waar gebeurde feiten. Een weergaloos mooi boek dat het leven beschrijft van twee personen in Indonesië. Beiden onderweg naar hun werk. De ervaringen van Daan met mensen en zijn kwaliteit om binnen te dringen in wat mensen drijft heeft hem geholpen de personen van Adrie en Pieter gestalte te geven en weten om te zetten in deze indringende roman. Zuivere dialogen en psychologische typeringen kenmerken zijn schrijfstijl, waarbij hij zich baseert op de originele brieven van Dr. Pieter Schiphorst. Omdat hij een meesterlijk verteller is zal hij met dit boek menigeen raken en ontroeren. De zomer-/vakantieperiode, leent zich perfect om zo nu en dan ook eens een moment voor jezelf te pakken en daar leent dit boek zich prima voor. In deze roman worden twee levens geschetst. Het leven van Adrie en het leven van Pieter. Beiden met een andere achtergrond. Adrie is opgegroeid op de boerderij van haar ouders in een streng christelijk dorp en Pieter wordt in 1941 opgesloten in een jappenkamp. In het boek zijn originele stukken uit zijn brieven opgenomen, wat het allemaal nog pakkender maakt. Een mooie meeslepende roman, gebaseerd op waar gebeurde feiten.

Jammer dat ik 'm alweer uit heb

Carla de Ruiter op Bol.com over STEMMEN VAN VERRE

Over Stemmen van Verre: Prachtig en indrukwekkend boek! De verhaallijn is goed uitgewerkt en ook de theorie die her en der door het boek loopt om de materie rondom tweelingzielen helder te krijgen, is er op een luchtige manier doorheen geweven. Het is een ontroerend boek vol diepgang en zingeving. Ik bleef geboeid lezen en steeds nieuwsgierig naar hoe het verder zou gaan. Jammer dat ik 'm alweer uit heb!

Weergaloos mooi en meeslepend boek

Wim Schoutendorp, journalist over WANDELEN IN LIEFDE

Graag wil ik je complimenteren voor je boek 'Wandelen in liefde'. In één woord: fan-tas-tisch!
De weloverwogen woordkeus in combinatie met de mooie zinsopbouw maken het levensverhaal van twee personen tot een weergaloos mooi en meeslepend boek.

Wat een kennis zit erin!

Jolanda Post over WANDELEN IN LIEFDE

Heb intens genoten van Wandelen in Liefde! Wat een heerlijk boek en een romantisch einde. Naast een roman was het ook een soort van geschiedenisboek, wat een kennis zit erin!

Compliment voor de combinatie die je gevonden hebt om de brieven zo te beschrijven. 

Emoties krachtig onder woorden brengen

Onbekend over ONVERMIJDELIJK

Onvermijdelijk is de eerste roman van Fousert. Hij schreef wel eerder zakelijke boeken maar had zich nooit in het genre van een roman begeven. Hij kan schrijven, dat is duidelijk. In Onvermijdelijk neemt hij ons mee in een bijzonder psychologisch avontuur, waarin vorige levens van de hoofdpersoon Don McFarrell een belangrijk en boeiende rol spelen. Uiteindelijke zullen die vorige levens ook bepalend zijn voor de keuze die hij maakt in zijn huidige leven. Het verhaal speelt zich af in Zwitserland, Engeland en Schotland en het is knap hoe Fousert je meeneemt op die reizen. Je zou bij wijze van spreken de kaart kunnen pakken (of de auto) en zelf deze reizen kunnen afleggen. Het boek speelt zich als een film voor je af en als er al een boek verfilmd zou moeten en kunnen worden dan is dat dit boek wel.

De personages in het boek zijn goed uitgewerkt en vanuit de diverse en knappe dialogen in het boek, verraad Fousert zijn zakelijke achtergrond. Hij kan mensen goed typeren en emoties krachtig onder woorden brengen. Ik heb nog nooit eerder iets van een man gelezen die vrouwelijke emoties zo goed kon aanvoelen en verwoorden als Fousert. Dat neemt niet weg dat zijn mannelijke personages ook sterk zijn en goed uit de verf komen.

Onvermijdelijk is een boek dat je vanaf de eerste tot de laatste pagina meeneemt en boeit en het is bijna spijtig als eindigt op een wijze die vraagt om een vervolg.

Prima los van elkaar te lezen

Boekenbeschrijfster.nl over CAITLIN I, VERBORGEN VERLEDEN

Caitlin: Verborgen verleden’ is het tweede boek van Daan Fousert met Paul McKee in de hoofdrol. Het eerste boek was ‘Verdwenen’. Ik heb dat boek niet gelezen, maar ondervond daarvan geen hindernissen bij het lezen van dit boek. Je kunt ze prima los van elkaar lezen. Inspecteur Caitlin Dern zal in meer boeken van de auteur een (hoofd)rol gaan spelen. Fousert neemt je vanaf het eerste hoofdstuk mee in een spannend en boeiend verhaal. Geheel blanco begin je in het boek en al vrij snel ben je erin meegezogen. Je bent benieuwd wie wie precies is en wat ze met elkaar te maken hebben. De spanning is overduidelijk aanwezig. Door het wat grotere lettertype, de relatief korte hoofdstukken en de beeldende schrijfstijl leest het verhaal lekker gemakkelijk weg. 

De auteur houdt de spanning in bijna het gehele boek vast. Door die spanning had je naarmate het einde van ‘Caitlin: Verborgen verleden’ nadert ergens iets verrassends of iets onverwachts verwacht. Dat komt helaas niet. Dat neemt niet weg dat dit boek je aantal spannende leesuurtjes verschaft. Het heeft mij in ieder geval ook nieuwsgierig gemaakt naar het andere boek ‘Verdwenen’.

Enorm genoten

Marijke Oud over VERDWENEN

Een prijspassage in het 2e boek 'Verdwenen' van Daan vond ik het zeer intelligente gesprek van de politiechef met Don waarin hij hem volledig vast liet lopen.  Geweldig. Een prachtig gesprek waar geen speld meer tussen was te krijgen. Daar heb ik enorm van genoten. Sowieso had ik waardering voor het enorm gecompliceerde spel dat er gespeeld werd. 

Dit boek met veel plezier gelezen

Annie de Waal over CAITLIN II WAPENFEIT

Ja, ik vind het een goede schrijfstijl voor een thriller. Ik vond het boek Caitlin II spannend tot het einde van het verhaal/boek. En ja, ik ga zeker meer boeken van deze acteur lezen. Ik vond dit boek erg leuk om te lezen, ga zeker meer boeken uit de Caitlin serie lezen. Ik vond het boek erg spannend en hoop dat de rest van de serie ook spannend is. Ik vind de schrijfstijl bijzonder, erg prettig om te lezen. Vooral het uitdiepen van de psychologische diepgang van de karakters vind ik bijzonder aan het boek. Dit boek met veel plezier gelezen. Beoordeling: 8,3 

Goede plot en mooi opgebouwd

Onbekend via bol.com over VERDWENEN

Ook dit boek 'Verdwenen' is wederom een spannend verhaal van de hand van Daan Fousert. Hij is een meesterlijk verteller. Het boek blijft spannend tot de ontknoping op de laatste pagina. Maar het boek lezen en meegaan in het verhaal is een reis apart. Goede plot en mooi opgebouwd. Daar zit de spanning. Personages zijn uitstekend neergezet. Een echte page turner die uitstekend past in het aanbod op dit gebied.

Duidelijk staaltje vertelkunst

Crimezone over CAITLIN I, VERBORGEN VERLEDEN

Je mag zeker niet van Daan Fousert beweren, dat hij geen verteller pur sang zou zijn. In Caitlin – Verborgen verleden, zijn nieuwste pageturner, levert Fousert een zeer duidelijk staaltje af van zijn vertelkunst. Je stapt doodleuk in het boek en blijft lezen en je mag op de eerste rij het verhaal beleven. De spanning blijft op peil tot het laatste hoofdstuk waarin je nog een onverwachte wending zou durven verwachten, maar die komt er net niet.

Een amusante schrijfstijl, een frisse zinsbouw en boeiende verhaallijn staan garant voor een thriller waarbij je een hele tijd van de wereld bent en de dagelijkse sleur ver achter je kan laten. Zijn persoonlijke levenservaringen weet Daan Fousert perfect in zijn boeken te verwerken, zodat je als lezer zuivere karakters gepresenteerd krijgt. De auteur knalt linea recta de leeskamer binnen en je blijft gefascineerd verder lezen. Frisse dialogen houden het de ganse tijd luchtig. Het verhaal blijft geloofwaardig en levensecht met duidelijke personages. De karaktertekening van Caitlin Dern komt meer dan voldoende aan bod om te weten wie of wat er achter deze sterke dame schuilgaat.

 Zijn uitgever heeft Fousert beloond met een zeer fraai omslag en aantrekkelijke flaptekst, het boek is gedrukt in een opvallend groot formaat en voorzien van een aangenaam lettertype.Deze pageturner nodigt uit tot het lezen van ‘Verdwenen’, zijn allereerste thriller, als je dat tenminste nog niet zou gedaan hebben. 

Goed uitgewerkte personages

NBD Biblion over CAITLIN I, VERBORGEN VERLEDEN

Paul McKee is niet teruggekeerd van een afspraak met de vrouw door wie hij in Verdwenen (het vorige boek) gestalkt werd. Dicht bij de plek van de afspraak wordt een onherkenbaar lijk gevonden, maar McKee wordt met zijn auto gesignaleerd in Frankrijk. Als deze auto verongelukt blijkt de inzittende iemand te zijn, die zich uitgeeft voor McKee. McKee blijkt te zijn vermoord, en de onbekende verongelukte man wordt aangemerkt als de moordenaar. Alleen inspecteur Caitlin Dern bijt zich vast in het onderzoek naar de vrouw, met wie McKee die afspraak had, ook al had deze een perfect alibi en wordt ze in een Ierse kliniek behandeld voor een ernstige psychose. Tijdens het onderzoek spelen Caitlins privéleven en adoptieverleden een grote rol. Daarbij worden Caitlin en het Iraanse volk waaruit zij geboren is, zeer verheerlijkt. Vlot leesbaar verhaal met veel prima dialoog, waarin boeiende psychologische verhandelingen over menselijke relaties en respect aan de orde komen. Goed uitgewerkte personages. Niet erg spannend, maar wel mooi opgebouwd verhaal.

Een vlot verteld en redelijk spannend verhaal

G.P. Schuring, NBD Biblion​ over JACHTIG

In deze vierde roman 'Jachtig' met Caitlin Dern van de recherche in Brighton in de hoofdrol wordt zij geconfronteerd

met de vondst van een lijk in het Royal Paviljon, het vreemde paleis dat een grote publiekstrekker is. De onbekende, doodgeschoten man heeft de sleutel van een jacht bij zich. Dit jacht blijkt gebruikt te worden bij mensensmokkel, vooral vanuit Amsterdam (bureau Warmoesstraat dat hier een rol speelt, is al in 2000 gesloten!). Het gaat om het binnensmokkelen van IS-agenten (het is 2012) die aanslagen in Engeland moeten gaan plegen. De grote vraag die Caitlin moet beantwoorden is welke rol de Britse veiligheidsdiensten spelen. Een vlot verteld en redelijk spannend verhaal dat voornamelijk uit dialogen bestaat, die echter lang niet allemaal natuurlijk aanvoelen. Datzelfde geldt voor de onderlinge verhoudingen binnen de recherche. En dat er binnen de Britse veiligheidsdiensten diverse mensen zouden zijn die werken voor IS kan evenmin overtuigen.

Spannende pageturner

Onbekend via Bol.com over BOTOX

Geweldig boek in de lijn van de vorige boeken met Caitlin als inspecteur van politie. Knap hoe Fousert toch steeds weer een nieuw avontuur weet te schrijven rond Caitlin Dern. Ik heb het in een ruk uitgelezen. Dat is jammer want dan moet ik nu weer wachten op een nieuw avontuur. Ik begrijp nog steeds niet waarom Fousert’s boeken nog niet zijn verfilmd. Als je ze leest dan zie je het voor je. Knap schrijfwerk en zo verbeeldend.

Start vanuit jezelf!

Desirée Paalvast op managementboek.nl over NOOIT MEER DE BAAS

Nooit meer de baas is een praktisch en toepasbaar boek, vol met aandachtspunten om dienend te worden. Al tijdens het lezen ga je in contact met jezelf. Het boek prikkelt je op allerlei manieren om na te denken, te reflecteren.  Het is geen to-do or not-to-do boek. Het bevat géén uitgeschreven oplossingen, maar spoort je aan om te gaan onderzoeken hoe Servant-Leadership voor jou, je team of je organisatie zou kunnen werken. Je wordt uitgenodigd om de confrontatie met jezelf aan te gaan, de afstand tussen je authentieke zelf te verkleinen of om de kracht van je authenticiteit nog beter te leren inzetten. Servant-Leadership is geen bestemming, het is een richting om je te helpen je dit eigen te maken. Servant-Leadership is voortdurend leren. Durf vanuit kleinheid te beginnen, want als je geen leiding kunt geven aan jezelf, kun je dat ook niet aan een ander. Kortom: een voortdurende uitnodiging om te starten vanuit jezelf!

Heel mooi en filmisch beschreven

Silvia van Elzelingen over CAITLIN II, WAPENFEIT

Ik vind dat de personages in Caitlin 2 | Wapenfeit heel mooi en duidelijk weergegeven zijn. Ze zijn voldoende uitgediept want je weet alles wat je moet weten. Ik vind het verhaal heel mooi en filmisch beschreven. Het was net of ik naar een Engelse detective serie zat te kijken. Kon me er heel goed een voorstelling van maken. Het was een spannende thriller die me gevangen hield. Heb ervan genoten. Ik vond het meer een Engelse thriller. Het deed me denken aan een Engelse detective in de trant van 'Midsomer Murders'. Het verhaal is prachtig en boeiend geschreven is. Het heeft mij aan mijn stoel gekluisterd. Beoordeling: 8,2 

Kom er maar op!

A. van Steeg over CAITLIN II, WAPENFEIT

Wapenfeit heeft een opbouwend plot die van mij wel wat spannender had gemogen.Echter het psychologisch deel vond ik wel sterk opbouwend. De verwikkelingen werden goed verstopt in de tijdlijn. Ik vond niet dat er te vroeg informatie werd gegeven maar het had juist van mij wat sneller gemogen. Ik heb het boek bewust vaak weggelegd waardoor ik moest nadenken waar het verhaal over ging. Ik heb het idee dat ik juist daardoor tussen de regels door de verwikkelingen meer heb meegekregen. (Je las er soms snel overheen). Ik vind de keuze die Daan Fousert heeft gemaakt in de verhaallijn op psychologisch gebied ten aanzien van het onderwerp mooi uitgedacht. Kom er maar op. Het boek was niet al te spannend maar wel prettig om te lezen. Het valt voor mij meer onder het genre detective. 

Beoordeling: 7,0 

Heerlijk boek om te lezen

Arda van Dalen over CAITLIN II, WAPENFEIT

De verwikkelingen zijn goed verstopt. Ik vond de schrijfstijl van Daan Fousert prettig en begrijpelijk geschreven. Ik zou Caitlin II typeren als lekker lezend spannend/ontspannend boek. Gezien wat er op de achter flap staat voldoet het aan mijn verwachting. Ik vond het een heerlijk boek om te lezen en het goed in elkaar zat.  

Beoordeling: 8,3 

Speurwerk komt heel realistisch over

Conny Schelvis over CAITLIN II, WAPENFEIT

Vanaf de eerste bladzijde sta je in het Engelse landschap en waan je je in een Inspecteur Morse verhaal dus dat was voor mij even schakelen. Fousert weet de omgeving duidelijk te beschrijven en realistisch weer te geven, zodat je een goede voorstelling van de omgeving hebt. De schrijver weet ook de hoofdfiguren in het boek goed neer te zetten, de karakters worden uitgediept en hierdoor begrijp je hun manier van reageren gedurende het verhaal. Het voorgaande deel heb ik niet gelezen, maar dit boek is goed zelfstandig te lezen. Er is soms een verklaring over iets wat in het voorgaande boek is gebeurd, maar dit is kort en heeft direct met dit verhaal van doen en is dus niet storend.

Het speurwerk van Caitlin komt heel realistisch over, al zijn er wel wat onwaarschijnlijkheden en toevalligheden, maar die neem je snel voor lief doordat ze heel handig in het verhaal verweven zijn. Af en toe vond ik wel dat het verhaal een beetje stagneerde op bijvoorbeeld het moment dat de hele familiegeschiedenis werd verteld door een van de karakters, dat had van mij wat korter gemogen. Deze stukken gingen te koste van de spanningsopbouw en de nieuwsgierigheid van de lezer om te weten wie de dader nu is. Caitlin II is voor mij niet echt een psychologische thriller maar houd het beetje het midden tussen dit genre en een goede Engelse detective. Maar toch is het een origineel verhaal, vooral door de manier waarop het persoonlijk leven van Caitlin door het onderzoek heen loopt. Ik ben benieuwd in hoe verre haar sterke karakter zal gaan groeien in een eventueel vervolg.

Mooie vlot geschreven thriller

Silvia van Elzelinge over CAITLIN I, VERBORGEN VERLEDEN

Daan Fousert heeft een mooie vlot geschreven thriller neergezet waarvan ik echt heb genoten. Het boek bleef me boeien tot het einde!De karakters zijn mooi uitgewerkt en bovenal goed uitgediept. Prachtige dialogen typeren dit boek. Ik had het idee, tijdens het lezen van dit boek, dat ik naar een Engelse serie op tv zat te kijken en zag alles in mijn hoofd gebeuren. Knap dat Daan het verhaal zo filmisch neer kan zetten. Ik kon me zeer goed inleven in het karakter van Caitlin en 'loste' voor mijn gevoel samen met haar en haar team de moord op.

Prachtig gedaan Daan, ik zou zeggen ga zo door! Mijn complimenten!

Heel bijzonder boek over een bijzonder onderwerp

Conny Schelvis over STEMMEN VAN VERRE

Een tweelingziel is één gesplitste ziel verdeeld in twee lichamen. Tweelingzielen hebben in vorige levens veel met elkaar geleefd. Rick besluit zich na deze ontmoeting meer te verdiepen in het spirituele, gaat hier veel over lezen en praat en mailt hierover met Emma. Emma laat hem kennis maken met een andere advocate, omdat ze onder deze omstandigheden niet zijn zaak kan behartigen. Ook gaat hij naar een therapeute om via regressietherapie meer te weten te komen over zijn vroegere levens en de connectie met Emma. Dit brengt hem na drie voorgaande levens in mooie settingen waaronder in Schotland. De schrijver weet deze omgevingen zo goed te omschrijven dat het voelt of je er zelf bij bent. Daan Fousert heeft veel research en ervaringen opgedaan omtrent dit onderwerp. Hij heeft er ook veel over gelezen en laat Rick in zijn research ook veel lezen in de boeken van onder andere Gary Zukav en Sandor Morai. Je vindt door het verhaal heen verwijzingen en quotes uit deze boeken. Ook wordt er in gesprekken en mails tussen de hoofdfiguren heen veel aangehaald. Op zich interessant en het maakt het onderwerp duidelijker. Hierdoor krijgt het verhaal een wat meer biografisch karakter. Als je maar enigszins interesse hebt in het onderwerp zal het verhaal je zeker aanspreken. Stemmen van verre is een, misschien niet voor iedereen toegankelijk, heel bijzonder boek over een bijzonder onderwerp. Een verhaal wat je aanzet tot denken en je op een positieve manier nieuwsgierig maakt naar het eventuele leven naast het hier en nu.

Verdient groot publiek

Martin Madern over WANDELEN IN LIEFDE

Over Wandelen in Liefde:

Wat een meeslepend en prachtig verhaal heb je geschreven. Ik was tot de laatst zin geboeid en geroerd. Een meesterwerk dat een groot publiek verdient!

Zeer geloofwaardig verhaal

Conny Schelvis, boekenbijlage.nl over WANDELEN IN LIEFDE

Deze roman is gebaseerd op waargebeurde feiten. Dokter Pieter Schiphorst heeft in de periode rond 1952 brieven geschreven aan zuster Adrie Israël. Deze brieven vormen de basis van dit verhaal. Adrie, opgegroeid in een streng christelijke omgeving, begint al jong aan een opleiding tot diacones, waarna ze in 1947 wordt uitgezonden naar Indonesië. Pieter wordt in 1941 opgesloten in een Jappenkamp terwijl zijn gezin in een burgerkamp terecht komt. Na de oorlog blijkt zijn vrouw gestorven te zijn en trouwt hij in Nederland met haar zuster maar keert snel terug naar zijn missie om haar te ontvluchten. In september 1951 ontmoeten dr. Pieter Schiphorst, malaria-arts op Sumatra en de zestien jaar jongere zuster Adrie Israël, verpleegkundige, elkaar op een bootreis naar Indonesië. Beide op weg naar hun werk. Na deze kennismaking volgt er een ontmoeting op de plaats waar Adrie werkt waarna ze besluiten elkaar te gaan schrijven. Deze briefwisseling zal ongeveer een jaar duren. In de laatste brief van Pieter aan Adrie sluit hij af met “ tot in januari”. Ze hadden afgesproken in Brastagi, voor een wandelvakantie. Ze treffen elkaar, maar tijdens een wandeling zullen ze spoorloos verdwijnen. Naast de brieven van dr. Pieter Schiphorst heeft de schrijver research gedaan naar de tijdsperiode waarin de correspondentie plaatsvond. Het leven in Indonesië, de nasleep van de jappenkampen en het leven van de zendelingen. Dit is goed terug te vinden in het verhaal. Het geeft zo een duidelijk beeld weer van het leven daar en de omgangsvormen tussen mannen en vrouwen. Omgangsvormen die nu wat bekrompen en oubollig overkomen maar toen normaal waren. Rond de waargebeurde teksten uit de brieven heeft de schrijver een zeer geloofwaardig verhaal geschreven wat je zo voor echt gebeurd zou aannemen. Daan Fousert heeft een zeer prettige vertelstijl en het verhaal leest heel vlot. En ook al is het een verhaal met een open einde, het is zeker een bevredigende afsluiting van een mooie liefdesgeschiedenis.

Een verhaal met een prettig tempo

Conny Schelvis, boekenbijlage.nl over BOTOX

Botox is de vierde thriller met Caitlin Dern in de hoofdrol. Ik was zeer benieuwd hoe of dit verhaal over Caitlin mij kon boeien. Hoofdinspecteur van politie in Brighton, Caitlin Dern, gaat een weekje oop vakantie op het eiland Wight. Tijdens een wandeling raakt ze echter betrokken bij een bizarre moord. De recherche op Wight is onderbezet en als blijkt dat het slachtoffer uit Brighton komt, biedt Caitlin aan de zaak op zich te nemen. Het blijkt een vreemde zaak te zijn, die haar en haar team in de wereld van de vogelarij en vrijmetselarij brengt. De boeken over Caitlin zijn zeer goed zelfstandig te lezen. Soms is er een verwijzing naar iets wat eerder is gebeurd maar daarvoor hoef je de andere delen niet gelezen te hebben. Verder weet de auteur de spanningsopbouw goed op te voeren. Doordat het team tijdens hun onderzoek steeds meer informatie bij elkaar sprokkelt en je als lezer deze weg ook volgt, dus niet meer te wetenkomt dan de karakters in het boek, blijf je meepuzzelen tot het einde. Door het wereldje van de vogelarij en de vrijmetselarij erin te verwerken, kan je er denk ik wel vanuit gaan dat de auteur voldoende research heeft moeten doen voor zijn boek en daar ook in geslaagd is. Een besloten beweging als vrijmetselarij spreekt sowieso al tot de verbeelding dus door deze ten tonele te brengen spreekt al snel bij de lezer tot de verbeelding. De personages worden sterk weggezet en er zitten een flink aantal niet-sympathieke mensen tussen waardoor je meerdere als verdacht gaat zien. Dat maakt het puzzeltje leuker en completer. Het geheel leest zeer prettig en zoals gezegd wordt alles goed gedoseerd waardoor je blijft lezen. Een verhaal met een prettig tempo, de nodige raadsels die moeten worden opgelost en een prima en goed uitgewerkt einde. Kortom Caitlin kon mij zeker weer boeien, zelfs meer dan in het andere verhaal wat ik over haar las. Ik hoop dat deze hoofdinspecteur nog lang niet klaar is met speuren en snel weer op een andere zaak stuit. Ik zou het geen straf vinden daar weer over te lezen.

Conniesboekies.nl

Hoewel enigszins voorspelbaar,  knap gevonden

Hanny van Grol over BOTOX

Het boek is zeer toegankelijk geschreven en leest zeer vlot. Omdat er telkens een klein stukje van de waarheid onthuld wordt, blijf je als lezer geboeid meedenken om te achterhalen wie de moordenaar is. De uiteindelijke plot, hoewel enigszins voorspelbaar, is knap gevonden. Het boek laat je niet op het puntje van de stoel zitten, het psychologische aspect staat meer op de voorgrond. Hoe denkt de dader, wat zijn zijn motieven, welke strategische verhoortechnieken hanteert de politie? Ook de informatie over de opbouw en de doelstellingen van de vrijmetselarij is interessant om te lezen. Botox is een toegankelijk boek om te lezen. Hoewel dit het vierde deel is in de serie over Caitlin Dern, is het prima als stand-alone te lezen. Wel wordt er een zekere nieuwsgierigheid gewekt naar de voorgeschiedenis van Caitlin. Daan Fousert had zijn sporen als auteur zeker al verdiend, met Botox heeft hij die lijn voortgezet.

Een auteur die meer naamsbekendheid verdient

HTTC Communicatie op Bol.com over BOTOX

Met Botox levert Fousert opnieuw een spannende psychologische thriller af. De auteur ziet kans zijn lezers van het begin tot het einde te boeien, zelfs met de royale achtergrondinformatie over de vage wereld van de vogelarij en de Orde van de Vrijmetselaars. “Omdat hij een bedreiging is geworden van de goede naam van de orde. Vergeet niet dat alle ogen op ons gericht zijn! Daarna had hij nog wat gemeenplaatsen met haar uitgewisseld over het treurige van deze zaak en het trieste feit dat er een broeder vermoord is en een ander op verdenking van moord in een politiecel zit.” Fousert weet zijn uitgebreide kennis boeiend in woorden te vatten en zijn karakteriseringen tonen aan dat hij over veel mensenkennis en inlevingsvermogen beschikt. Fousert weet bovendien levendige en geloofwaardige dialogen te schrijven. Zijn schrijfstijl is plezierig en zijn beschrijvingen van de omgeving uiterst beeldend.
Wat de auteur bovendien knap doet is het feit dat hij, zonder ongeloofwaardig te worden, zijn lezers meerdere keren op een verkeerd spoor zet. Ik denk dat zelfs de beste speurneus tot het einde aan toe de dader niet met zekerheid kan duiden. Kortom, een zeer knappe psychologische thriller van een auteur die meer naamsbekendheid verdient.

Knap opgeschreven

Beppie van Doorn over WANDELEN IN LIEFDE

Over Wandelen in Liefde:

-Knap opgeschreven, met een goed volgehouden spanningsboog: m’n aandacht werd permanent vastgehouden;

-Bijzonder dat je die historische briefwisseling ter inzage kreeg;

-De vele lacunes in die bron –  door het verscheurd zijn van alles van Adrie - heb je heel goed psychologisch en literair ingevuld;

-Al met al een heel mooie ‘zedenschets jaren vijftig’;

-Knap van je om die onderling heel verschillende christelijke milieus zo helder van elkaar te onderscheiden, en kenmerkend goed te schetsen en begrijpelijk te maken;

-Niet minder uitstekend hoe je de beide karakters – van Adrie en Pieter – tot leven brengt, en met name ook de sterke ontwikkeling daarin, en de gebeurtenissen waaronder dat gebeurde;

-Knap gedaan en uitgezocht, ook de situaties, de bootreis en het landschap kwamen bij mij helder over.

Je waant je al snel een mede rechercheur

Thrillzone over JACHTIG

Jachtig is een vlot lezende thriller en Fousert weet de spanning goed vast te houden gedurende het hele verhaal. Daar waar één en ander in kannen en kruiken lijkt, volgt alsnog een onverwachte gebeurtenis waardoor de spanning blijft. Het verhaal komt pas goed los wanneer Caitlin uitgenodigd wordt bij de veiligheidsdienst van het Verenigd Koninkrijk en het volgende tekstbericht ontvangt: 

“Catilin, pas op. Kijk niet om. Je wordt gevolgd! Ga niet naar Namir, maar gewoon naar huis. Vertrouw me!!!!”.

Caitlin weet niet van wie dit bericht afkomstig is en moet nu op haar intuïtie vertrouwen. Als lezer heb je wel een vermoeden, echter blijft de uitkomst lang onduidelijk wat weer een mooie extra laag aan het verhaal geeft.

Als lezer wordt je gedetailleerd op de hoogte gehouden van de stappen die in het onderzoek worden genomen en wat deze opleveren. Je waant je hierdoor al snel een mede rechercheur. De verhaallijn in het boek is realistisch omschreven, een compliment voor Fousert. 

In Jachtig wordt regelmatig ingegaan op gebeurtenissen in voorgaande ‘Caitlin boeken’. Tijdens het lezen van Jachtig wordt daarbij ook ingegaan op (een deel van) de afloop hiervan. Dit is jammer, aangezien je als ‘nieuwe’ lezer van de serie nu eigenlijk op het volgende boek moet wachten. In Jachtig zitten voldoende aanknopingspunten om ook een vijfde thriller te schrijven in de Caitlin serie. Een verrassend goede thriller en we kijken er naar uit om meer Caitlin avonturen voorbij te zien komen. 

bottom of page