top of page

Acerca de

Beautiful Landscape
0841C1B0-3D83-464B-8B02-D924FBFD802A.jpeg

De professional

Achtergrond: Sociale Academie (personeelswetenschappen) en bedrijfskunde (universiteit van Washington) Daarnaast een zeer aanzienlijk aantal trainingen/opleidingen op het gebied van organisatieontwikkeling, human resource management, financieel management en leiderschap.

 

Persoonlijke waarden: Vrijheid; Onafhankelijkheid; Avontuur.

Professionele waarden: Inspireren; Verbinden; Mensen in hun kracht zetten.

 

Ruim 40 jaar werkzaam in het vakgebied personeelsmanagement, organisatieontwikkeling, leiderschap en executive coaching. Voor mij heeft de balans tussen mens en bedrijf in mijn vak altijd centraal gestaan en heb ik mijn verbazing nooit onder stoelen of banken geschoven dat leidinggevenden zich niet beter bewust zijn van het zakelijk nut van de factor mens.

Mensen succesvol maken betekent dat zij, intellectueel, emotioneel, fysiek, mentaal, spiritueel en ecologisch in balans moeten zijn. De ‘softe’ factor mens is een keihard concurrentie-instrument en bovenal een sleutel tot succes van iedere organisatie.

 

Vanuit bovenstaande optiek heb ik top P&O functies bekleed en zware veranderingsprocessen geleid bij onder meer General Electric, Quaker Oats, Compaq, Campell Biscuits Europe, Fokker en Ericsson. Ik was de eerste die in Europa een organisatie (Campbell) ombouwde naar een zelfsturende organisatie in vijf landen.

 

In 1999 heb ik mij verzelfstandigd en vanuit die hoedanigheid heb ik leiderschaps- en coachingstrajecten begeleid bij o.a. Transavia, Daimler Chrysler, VUmc, Dunea, Auping, Ouderenfonds, Autotaalglas, Koninklijke Marechaussee, Brandweer Tilburg, Pameijer, Rijksoverheid, Woonpartners en vele anderen.

 

Ik ben een van de grondleggers van Servant-Leadership in Nederland. Momenteel ben ik actief vanuit mijn eigen organisatie, Eurocom, Consultants and Advisors BV.  Een netwerkorganisatie en begeleid ik organisaties op het gebied van cultuurontwikkeling, organisatieontwikkeling, leiderschap en ecologische intelligentie.

 

Ik schreef diverse boeken over (zelf)Management, Human Resources, Leiderschap, Servant-Leadership, Spiritualiteit en Ecologische Intelligentie en heb veel intellectuele eigendommen op mijn naam staan, die gebruikt worden bij de implementatie van Servant-Leadership en Ecologische Intelligentie binnen organisaties.

 

Naast ‘vakboeken’ schrijf ik literair werk (inmiddels 8 romans, waarvan een psychologische roman, 7 thrillers, twee historische romans en een spirituele roman). Al mijn boeken vind je HIER:

 

Mijn leiderschapsvisie: ‘Het oude leiderschap is dood, en om het nieuwe te duiden hebben we allerlei woorden nodig die de aandacht in feite alleen maar afleiden van waar het werkelijk om gaat. Al die adjectieven verhullen dat we bij leiderschap geen eigen, grootste en hedendaagse connotatie meer hebben. Ik heb me verbonden met Servant-Leadership, maar die term omvat niets wat met het woord leiderschap alleen niet ook te duiden valt. Echt leiderschap is dienend. Al het andere is geen slecht leiderschap, het is géén leiderschap.

 

De grootste uitdaging van leiderschap in deze tijd is hun organisatie klaar maken voor de ecologische economie. De neoliberale economie heeft afgedaan, ook al zitten we er nog middenin. De mensheid op de eerste plaats en de aarde op de tweede plaats behoeft een andere benadering waarbij ecologie centraal komt te staan. 

Mijn professionele aanbod vind je hier: 

Wat kan ik voor je doen?

Neem contact op als je een vraag hebt.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
Dank voor je bericht.
bottom of page