top of page
Voetsporen op zand

Professionele achtergrond

Achtergrond: Sociale Academie (personeelswetenschappen) en bedrijfskunde (universiteit van Washington) Daarnaast een zeer aanzienlijk aantal trainingen/opleidingen op het gebied van organisatieontwikkeling, human resource management, financieel management en leiderschap. Persoonlijke waarden: Vrijheid; Onafhankelijkheid; Avontuur.Professionele waarden: Inspireren; Verbinden; Mensen in hun kracht zetten. 

Ruim 40 jaar werkzaam in het vakgebied personeelsmanagement, organisatieontwikkeling en leiderschap. Voor mij heeft de balans tussen mens en bedrijf in mijn vak altijd centraal gestaan en heb ik mijn verbazing nooit onder stoelen of banken geschoven dat leidinggevenden zich niet beter bewust zijn van het zakelijk nut van de factor mens.Mensen succesvol maken betekent dat zij, intellectueel, emotioneel, fysiek, mentaal, spiritueel en ecologisch in balans moeten zijn. De ‘softe’ factor mens is een keihard concurrentie-instrument en bovenal een sleutel tot succes van iedere organisatie. 

Vanuit bovenstaande optiek heb ik top P&O functies bekleed en zware veranderingsprocessen geleid bij onder meer General Electric, Quaker Oats, Compaq, Campell Biscuits Europe, Fokker en Ericsson. Ik was de eerste die in Europa een organisatie (Campbell) ombouwde naar een zelfsturende organisatie in vijf landen. In 1999 heb ik mij verzelfstandigd en vanuit die hoedanigheid heb ik leiderschapstrajecten begeleid bij o.a. Transavia, Daimler Chrysler, VUmc, Dunea, Auping, Ouderenfonds, Autotaalglas, Koninklijke Marechaussee, Brandweer Tilburg, Pameijer, Rijksoverheid, Woonpartners en vele anderen. Ik word beschouwd als een van de grondleggers van Servant-Leadership in Nederland.

Momenteel ben ik actief in mijn eigen bedrijf Eurocom, Servant-Leadership (ESL).  ESL is een netwerkorganisatie en begeleid organisaties op het gebied van cultuurontwikkeling, organisatieontwikkeling en leiderschap. 

Ik schreef diverse boeken over (zelf)Management, Human Resources, Leiderschap en Servant-Leadership en heb veel intellectuele eigendommen op zijn naam staan, die gebruikt worden bij de implementatie van Servant-Leadership binnen organisaties. 
Mijn leiderschapsvisie: ‘Het oude leiderschap is dood, en om het nieuwe te duiden hebben we allerlei woorden nodig die de aandacht in feite alleen maar afleiden van waar het werkelijk om gaat. Al die adjectieven verhullen dat we bij leiderschap geen eigen, grootste en hedendaagse connotatie meer hebben. Ik heb me verbonden met Servant-Leadership, maar die term omvat niets wat met het woord leiderschap alleen niet ook te duiden valt. Echt leiderschap is dienend. Al het andere is geen slecht leiderschap, het is géén leiderschap. 

In bestuurlijke zin heb ik diverse posities vervuld, waaronder voorzitter van het woonwagenwerk in Noord-Brabant, Voorzitter van de NVP, Nederlandse Vereniging voor Personeelsbeleid en meest recentelijk voorzitter van het bestuur van de Stichting Het Stroomhuis. Stroomhuis Neerijnen is een cultureel centrum in het gelijknamige kasteeldorp in de Betuwe. Dit regionale 'Centrum voor kunst, cultuur en landschap van het Rivierenland' organiseert jaarlijks vele tientallen theatervoorstellingen, films, exposities, lezingen, natuurexcursies(samen met het IVN), workshops en andere evenementen.Door verhuizing naar Wageningen heb ik deze rol in 2018 op moeten geven.
bottom of page