top of page
  • Foto van schrijverDaan Fousert

Heb ik een Ziel?

Bijgewerkt op: 17 sep. 2020

Het is een vraag die menigeen zich stelt. Ik twijfel niet over het bestaan van mijn ziel noch over diens manifestatie in mijn leven. Toch zijn er velen die twijfelen en misschien nog wel meer die zeker weten dat de ziel niet bestaat. Of zoals een goede kennis van mij zegt: ik heb ‘m nog nooit gezien, dus bestaat hij niet.

Tot mijn midden veertigste heb ik geen moment gedacht over of aan mijn ziel. Daarna gebeurden er dingen in mijn leven die me dwongen nog eens achterom te kijken in het leven dat ik tot dan toe geleid had en werd het mij duidelijk dat ik een ziel heb en ook dat deze vanaf mijn vroege jeugd actief intervenieerde in mijn leven als stoffelijk mens. En dat nu nog steeds doet.


De ziel is een onderdeel van je spirituele intelligentie.


De ziel is een onderdeel van mijn spirituele intelligentie (SQ). Deze spirituele intelligentie is een wezenlijk kenmerk van ieder mens, ook al zijn we ons daar niet altijd van bewust. Vanaf het moment dat ik me bewust was van mijn spirituele intelligentie en hoe deze werkt in mijn leven, kreeg ik er ook zielservaringen bij.

Zielservaringen zijn gebeurtenissen die een diepgaand effect op je hebben, die verder gaan dan je ratio kan bevatten en die gevoelsmatig op een ander bewustzijnsniveau plaatsvinden.

Ziel heeft een bepaalde klank. Er kan een sterk religieus aspect aanzitten, alhoewel het losstaat van welke religie dan ook. Gary Zukav benoemt de ziel als het Godsdeel in jezelf.

In mijn nieuwe boek ‘Leef je Ziel’ beschrijf ik de ziel als mijn spirituele verschijningsvorm in de parallelliteit van het verleden, het heden, de toekomst en het (on)bewuste van al deze zijnswijzen.

De vraag die bij mij speelde was hoe eenieder van ons zijn/haar ziel zou kunnen ontdekken. Er zijn massa’s boeken op de markt die over dit onderwerp gaan maar degenen die ik gelezen heb, beschrijven wel wat het is en hoe je daar mee om kunt gaan, maar niet hoe je bij je ziel kunt komen.


Iedereen die met zijn/haar ziel doende is heeft een eigen weg te gaan


Daarom besloot ik mijn eigen ontdekkingstocht naar mijn ziel op te schrijven. Enerzijds voor mijzelf om daarmee mijn weg aan te geven en tegelijkertijd voor iedereen die met dit onderwerp bezig is en belangstelling heeft in ervaringsverhalen van anderen. Direct zeg ik erbij dat dit mijn ervaring is en het niet zo hoeft te gaan bij anderen. Iedereen die met zijn/haar ziel doende is, heeft een eigen weg te gaan. Mijn boek ‘Leef je Ziel’ is net uitgekomen en geeft je dus een inkijkje in het proces rond mijn bewustwording van mijn ziel. Het zal je als lezer opvallen dat sommige voorbeelden van ‘zielservaringen’ heel simpel zijn, terwijl anderen best complex zijn. De ontdekking van mijn ziel ging bij mij ook gepaard met het proces van helder krijgen wie ik, als authentiek wezen, ben en hoe ik dat manifesteer in mijn dagelijks leven en daar trouw aan blijf. Het zal je als lezer opvallen op welke simpele wijze mijn ziel mij op diverse cruciale momenten in mijn leven wakker schudde en mij bewust maakte dat ik sturing moest geven aan mijn leven.


De regie blijft bij mij.


Je leest het goed: de regie van die sturing is altijd bij mij gebleven. Ieder gedachte dat de ziel ons gaat sturen en dingen van ons ‘overneemt’ wijs ik af, op twee na, namelijk het moment van de incarnatie(menswording) en het moment van de uittreding.

De uitdaging van mijn boek ligt in de vertaalslag die je maakt naar jezelf en vooral naar een gedrag dat een bijdrage levert aan jouw geluk. Daarnaast probeer ik om je denken te openen op een wijze dat ook jij ziet dat een streven om je ziel te leren kennen geen zinloze weg is omdat ieder van ons dat al kan door te beginnen met het dienen van zichzelf. En dat begint al met een bewuste waarneming van wat in en om je leven allemaal gebeurt en je af te vragen wat de diepere betekenis daarvan is.

Ik wens je een mooie ontdekkingsreis!

Het boek kun je bestellen via mijn website: www.daanfousert.nl


110 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page